Strucc szárny
A strucc szárnyból készült leves, a strucc nyak mellett, az egyik legkitűnőbb választás a húsleves rajongóknak, hiszen a baromfiudvar többi lakójához képest jóval vastagabb, húsos darabból főzhetjük meg az ízletes és egészséges ebédrevalót, de sütve is kiváló étel kerül az asztalra.
- Tartósítószer-mentes
- Adalékanyag-mentes
- Nem tartalmaz hormont és antibiotikumot
- GMO-mentes
- Alacsony kalória- és zsírtartalom
- Magas vas- és fehérjetartalom
- Kiemelkedő esszenciális aminosav-tartalom
Gyorsfagyasztott termék!
Tárolás: a gyorsfagyasztott strucc húst mélyhűtőben -18°C-on tároljuk
Mézes-chilis struccszárny recept, amely különleges, édes-csípős ízvilágot kínál:
Hozzávalók:
- 1 kg struccszárny
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál csiliszósz (vagy ízlés szerint csípősebbre)
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- Só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál szezámmag (díszítéshez)
- Aprított zöldhagyma a tálaláshoz
Elkészítés:
- Pác készítése: Keverjük össze a mézet, szójaszószt, csiliszószt, gyömbérport és a fokhagymát egy tálban. Ezzel a páccal kenjük be a szárnyakat, és hagyjuk állni 1-2 órát a hűtőben.
- Sütés: Helyezzük a pácolt szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített sütőben 180°C-on kb. 35-40 percig, közben egyszer forgassuk meg őket.
- Díszítés: Szórjuk meg szezámmaggal és aprított zöldhagymával.
Ez az étel tökéletes egy különleges vacsorához vagy vendégváró falatként, mivel a méz édessége és a csili csípőssége remek egyensúlyt teremt.