A Strucc Fészek

struccfeszek-logo
struccfeszek-gazdasag

Családunk évtizedek óta foglalkozik mezőgazdasággal, ezen belül
gyümölcstermesztéssel és állattartással.


Balog Donát
tulajdonos

2000

strucc tojás évente

19

állandó partner

+8

éves tapasztalattal

+200

elégedett vásárló

A Strucc Fészek családi gazdaság Jászberény határában, a 31-es úthoz közel, jól megközelíthető, de mégis csendes, nyugodt, a  természetközeli állattartáshoz ideális környezetben található.

Családunk évtizedek óta foglalkozik mezőgazdasággal, ezen belül
gyümölcstermesztéssel és állattartással, de a hagyományőrzés mellett a megújulást is fontos szempontnak tartjuk. A megújulást pedig a természethez való (újra)igazodás, nem pedig annak kizsákmányolása jelenti, talán egyre többünk számára. Ahogyan megújulás az is, hogy valami szokatlan, ismeretlen felé nyitunk.

A strucctartás mindkét ideológiát kipipálja: ennek a Magyarországon kissé furcsának ható, egzotikus állatnak a bevonásával egyrészt könnyen megvalósítható a természetközeli tartástechnológia, másrészt nyitott szemléletmódot követel meg tőlünk.

strucc-farm

A környezet tiszteletben tartása mellett a tudatos táplálkozás az egyik alapvetésünk: struccaink GMO-mentes táplálékot kapnak, és az antibiotikumok használatát is kerüljük, szárnyasaink szükség szerinti gyógyítását gyógynövényekkel igyekszünk megoldani, citromfű, csalán és vadgesztenye-őrlemény segítségével.

Édesanyám, Varga Éva hosszú ideig a gyógyszeriparban dolgozott, így volt némi rálátása az emberek egészségi állapotára és ehhez kapcsolódóan a táplálkozás és a betegségek összefüggéseire. Ő egy igazi példa számomra, évtizedek óta nem vásárol húst, csakis a szülei, nagyszülei által tartott állatok húsát fogyasztja.

Ezért, amikor előálltam a strucctenyésztés ötletével, viszonylag rövid időn belül sikerült meggyőznöm őt arról, hogy támogasson a farm létrehozásában, hiszen az egészségre, egészséges táplálkozásra törekvés is célunk: nem mindegy, hogy mit eszünk, és nem mindegy, hogy mit adunk gyermekeinknek enni.

A strucchús tiszta, gyakorlatilag zsírmentes, koleszterinszegény, jóízű, omlós. Mi arra törekszünk, hogy ezt minél szélesebb körrel tudassuk, és minél több ember számára hozzáférhetővé tegyük ezt a jótékony táplálékot, amelyet gazdaságunknak köszönhetően számtalan formában és ízben megkóstolhatsz!

A SPAR Hungaricool elnevezésű, hazai kézműves termékeket előállító kisvállalatokat felkaroló pályázatának egyik nyerteseként, illetve partnereként pedig termékeinket már az Interspar áruházak polcain is megtalálhatod.

struccfeszek-agregite-bankidonat

Balog Donát
tulajdonos, ügyvezető igazgató

Kérdése lenne, segíthetünk?

Kérdése lenne termékeinkről vagy partneri kapcsolat érdekelné? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top