Ismerd meg legújabb ajánlatunkat, amely tökéletes választás bográcsozáshoz!
Ha különleges ízekre vágysz, és szeretnél valami igazán egyedi fogást készíteni a barátaidnak és családodnak, akkor ez a csomag neked készült. A strucc hús egyedi ízvilága és soványsága miatt fantasztikus alapanyag pörköltekhez és bográcsos ételekhez. Fedezd fel a strucc hús sokoldalúságát, és kápráztasd el vendégeidet egy felejthetetlen kulináris élménnyel!
A csomagban találsz strucc nyakat, kockázott lábszárat, filé húsokat és bizonyos esetekben strucc májat az igazán ínyencek kedvéért, a variációk között megjelölt mennyiségben és összetételben.
+ Egy csomag prémium fűszerkeverék: A csomaghoz egy speciálisan összeállított prémium, glutén-, tartósítószer-, és ízfokozó mentes fűszerkeveréket is adunk, amely tökéletesen harmonizál a strucc hús ízével. Neked már csak meg kell főznöd!
Ha nem tudod merre indulj el a főzés közben, akkor itt egy kis útmutatás hozzá!
Hozzávalók:
- 5 kg strucc hús
- 5 db közepes vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 db paprika (lehet piros, zöld vagy sárga)
- 3 db paradicsom
- 3 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 csomag fűszerkeverék (amit megtalálsz a csomagban)
- 2 dl vörösbor (opcionális)
- Víz, hogy ellepje a húst
Elkészítés:
1. Pörköltalap készítése
- Melegítsd fel az olívaolajat a bográcsban.
- Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld üvegesre.
- Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy percig.
2. Fűszerkeverék hozzáadása:
- Vedd le a bográcsot a tűzről, és keverd bele a fűszerkeveréket. Fontos, hogy a fűszereket ne közvetlenül a forró olajban pirítsd, mert a paprika könnyen megéghet, ami keserű ízt adhat az ételnek.
3. Hús hozzáadása:
- Tedd vissza a bográcsot a tűzre, és add hozzá a strucchúst.
- Pirítsd meg a húst minden oldalán, amíg kicsit kifehéredik.
4. Párolás:
- Add hozzá a paprikát, paradicsomot.
- Öntsd hozzá a vörösbort (opcionális) és annyi vizet, hogy ellepje a húst.
- Fedő alatt, lassú tűzön főzd kb. 2-3 órán át, vagy amíg a hús teljesen megpuhul. Időnként keverd meg, és ha szükséges, pótold a vizet.
5. Befejezés:
- Ha a hús puha, és az ízek összeértek, vedd le a bográcsot a tűzről.
- Kóstold meg, és szükség esetén igazíts a fűszerezésen.
Tálalás:
Tálald friss kenyérrel, nokedlivel vagy főtt burgonyával. Friss zöldségekkel és savanyúsággal is kiváló.